Αρχική Σελίδα Το Σωματείο Νέα - Ανακοινώσεις Photogallery Επικοινωνία

Ρέα: Σπίτια μέσα στο πράσινο...

Η Ρέα, πευκόφυτη περιοχή, βρίσκεται στις παρυφές της βόρειας πλευράς της Πεντέλης, μεταξύ Διονύσου και Εκάλης Νοτίως της Λεωφόρου Διονύσου και μεταξύ των οδών Προφ.Ηλία και Ναϊάδων.

Από το 1927 δραστηριοποιείται Σωματείο στην περιοχή με τη σημερινή ονομασία: «Σωματείο Οικισμός Ρέας για το Περιβάλλον & τον Πολιτισμό» με κύριο σκοπό τη διατήρηση και προστασία του δασικού και εξοχικού χαρακτήρα. Το Δ.Σ. του Σωματείου είναι επταμελές. Μέλη του, μεταξύ άλλων, έχουν σχεδιάσει τον κεντρικό άξονα της Ρέας – όπου παλαιότερα μικρός σιδηρόδρομος μετέφερε τα μάρμαρου του Διονύσου – σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, τη σημερινή οδό Αθηνών, με χάραξη τριών Πλατειών.

Στα όρια της Ρέας με την Πεντέλη και μέσα σε μια καταπράσινη πλαγιά με τρεχούμενο νερό, βρίσκονται τα Ασκητήρια Προφ.Ηλία και Ευαγγελιστού Λουκά, χρονολογούμενα από το 16ο ή 17ο αιώνα. Η επίσκεψη στα εκκλησάκια αυτά - 20’ από το κέντρο της Ρέας - συμπληρώνει έναν περίπατο σε μία ειδυλλιακή περιοχή λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.